Nem támogatjuk a fekvő módot. kérjük, térjen vissza portré módba a legjobb élmény érdekében.

Tudományos tanácsadók

Az Projekt Menedzsment és a Gallagher & Associates – a múzeumfejlesztési sztenderdeknek megfelelően – történészeket, pedagógusokat, szociológusokat kért fel, hogy véleményezzék az „Éc Hájim – Az Élet Fája” kiállítás koncepcióját. A projekt körül korábban kialakult, részben politikai természetű vitákra hivatkozva sajnos többen elutasították a felkérést, és nem kívánták véleményükkel segíteni a kiállítás fejlesztését. Mások – nevük elhallgatását is kérve – csak szóban voltak hajlandók véleményt mondani. Valamint két olyan tanácsadó is volt, akik a múzeum fejlesztő MHKOK-kal szerződést kötöttek, és elküldték véleményüket, de utána mégsem járultak hozzá annak közzétételéhez. A megszületett értékelések fontosak számunkra, és továbbra is várjuk hozzáértő szakemberek meglátásait.

Borhi László
Történész, az Indiana University professzora, az MTA Történeti Intézet tudományos tanácsadója
Botos János
Holokauszt történész, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény korábbi tudományos titkára
Haraszti György z"l
(1947-2023)
Történész, az MTA Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a Magyar Zsidó Levéltár korábbi igazgatója, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékműhely korábbi elnöke
Pelle János
Történész, író a huszadik századi magyar antiszemitizmus témájában több könyv szerzője.
Stark Tamás
Történész, az MTA Történettudományi Intézet Intézetének főmunkatársa, 1995–96-ban a Washington-i Holocaust Emlékmúzeum Kutatóintézet ösztöndíjasa.